Warsztaty Kiszonkowe
Kiszone warzywa oprócz tego, że są smaczne, mają dobroczynny wpływ na nasz organizm. Zapraszamy Was na warsztaty kiszonkowe w ramach projektu Psie Pole w Akcji, które poprowadzi Joanna Komorowska, autorka bloga kulinarnego Apetyt na Kuchnię. Rozsmakujemy się w kiszonej cukinii z papryką i kiszonej dyni z pomarańczą, goździkami i cynamonem.
Więcej smakołyków i przepisów od prowadzącej na: apetyt-na-kuchnie.pl
- Terminy i godziny: 20.11, godz. 11:00-13:00 oraz 27.10, godz.13:00-15:00
- Wiek: 8+
- Wstęp bezpłatny, obowiązują zapisy przez formularz zgłoszeniowy.
- W razie pytań lub wątpliwości, prosimy o kontakt: katarzyna@fama.wroc.pl
Prosimy o zabranie własnych słoików i warzyw:
20.11.2021, godz. 11:00-13:00
Kiszona cukinia z papryką
- 1 średnia cukinia
- 1 czerwona papryka
- 1 papryczka chilli
- Słoik 0,9 litra lub 1 litrowy
27.11.2021, godz. 13:00-15:00
Kiszona dynia z pomarańczą, goździkami i cynamonem
- 1 średnia dynia hokkaido
- Słoik 0,9 litra lub 1 litrowy